HomeMenu
Odkryj nowe sezonowe menu!
Specjały/Specials
.
Kurki w emulsji maślanej, rukola, grana padano, focaccia
- -
45
Chanterelles in butter emulsion, rucola, grana padano, focaccia
Sałatka z kurkami, bób, ogórek, cebula, dresing truflowy
- -
50
Chanterelles salad, broad been, cucumber, onion, truffle dressing
Jajko poche, zielona fasolka, kurki, cukinia
- -
60
Poche egg, green beans, chanterelles, courgette
Risotto z kurkami, oliwa truflowa, grana padano
- -
60
Chanterelles risotto, truffle oil, grana padano
À La Carte
Przystawki / Appetizer
Mieszane sałaty, awokado, ogórek, pomidor koktajlowy, dresing balsamiczny
- -
50
Mix salad, avocado, cucumber, cherry tomatoes, balsamic vinegar
Burrata, pomidory, karczoch,truskawki, grana padano, żel yuzu
- -
65
Burrata, tomatoes, artichoke, strawberries, grana padano, yuzu gel
Carpaccio wołowe, karczoch, majonez bazyliowy, grana padano
- -
90
Beef carpaccio, artichoke, basil mayonnaise, grana padano
Małże św. Jakuba, krewetki, purée z kukurydzy, soli ród
- -
38
Scallops, shrimps, corn puree, samphire
Zupa / Soup
Zupa rybna, owoce morza, koper włoski, olej z natki pietruszki
- -
60
Fish soup, sea food, fennel, parsley oil
Krem z soczewicy, marchew, jogurt, kumin
- -
45
Lentil cream soup, carrott, yogurt, cumin
Włoski bulion warzywny
- -
45
Italian vegetables bulion
Makarony / Pasta
Ravioli z kozim serem, suszone pomidory, emulsja maślana
- -
65
Ravioli with goat cheese, dried tomatoes, butter emulsion
Tagliolini, małże, krewetki, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki
- -
85
Tagliolini, mussels, shrimps, cherry tomatoes, parsley
Spaghetti carbonara, guanciale, grana padano
- -
65
Spaghetti carbonara, guanciale, grana padano
Casarecce, zielone warzywa, pesto bazyliowe, grana padano
- -
60
Casarecce, green vegetables, basil pesto, grana padano
Lasagna bolognese, wołowina, sos pomidorowy
- -
80
Lasagna bolognese, beef, tomato sauce
Dania główne / Main course
Łosoś, sałata rzymska, jabłko, pikantny sos bazyliowy
- -
120
Salmon, romaine lettuce, apple, spicy basil sauce
Sola dover, macerowany szpinak, palone masło
- -
210
Dover sole, macerated spinach, burnt butter
Ośmiornica, ziemniaki gratin, romesco, salsa verde, kolendra
- -
145
Octopus, gratin potatoes, romesco, salsa verde, coriander
Kurczak kukurydziany, purée ziemniaczne, brokuł liściasty, sos rozmarynowy
- -
95
Corn chicken, potatoes purée, leafy broccoli, rosemary sauce
Polędwica wołowa black angus, polenta ze szpinakiem, karmelizowa nacebula, sos z czerwonego wina
- -
165
Black Angus beef, polenta with spinach, caramelized onion, red wine sauce
Kotleciki jagnięce, caponata warzywna, konfitowane pomidory
- -
145
Lamb chops, vegetables caponata, confit tomato
Dodatki / Sides
Macerowany szpinak
- -
25
Macerated spinach
Purée ziemniaczane
- -
25
Potato purée
Sałatka arabska
- -
25
Arabic salad
Pieczone ziemniaki, emulsja maślana, koperek
- -
25
Roasted potatoes, butter emulsion, dill
Szparagi
- -
25
Asparagus
Desery / Desserts
Panna cotta, karmelizowane czerwone pomarańcze
- -
35
Panna cotta, caramelized red oranges
Tiramisu, mascarpone, espresso
- -
40
Tiramisu, mascarpone, espresso
Fondat czekoladowy, lody słony karmel, baileys
- -
45
Chocolate fondat, salted caramel ice cream, baileys
Menu dla dwojga / Menu for two
Do podziału / To share
350 PLN
-
Przystawki / Appetizers
Mieszane sałaty, avokado, ogórek, pomidor koktajlowy, dresing balsamiczny
-
Mix salad, avocado, cucumber, broccoli, cherry tomatoes, balsamic vinegar
Carpaccio wołowe, karczoch, majonez bazyliowy, grana padano
-
Beef carpaccio, artichoke, basil mayonnaise, grana padano
Dania główne / Main course
Ravioli z kozim serem, suszone pomidory, emulsja maślana
-
Ravioli with goat cheese, dried tomatoes, butter emulsion
Filet z łososia, kotleciki jagnięce, polenta ze szpinakiem, caponata warzywna
-
Salmon fillet, lamb chops, polenta with spinach, vegetable caponata
Desery / Desserts
Tiramisu, mascarpone, espresso
-
Tiramisu, mascarpone, espresso
Śniadania
Śniadanie
Międzynarodowe śniadanie w formie bufetu
- -
150
International buffet breakfast

Menu
Restauracja Floor No 2 słynie ze starannie wykonanych dań z przepisów zakorzenionych w śródziemnomorskiej historii kulinarnej, jednak w nowej, współczesnej odsłonie. Ponadto oferujemy szeroki wybór świeżych owoców morza, najwyższej jakości wołowinę i domową włoską pastę. Kładziemy nacisk świeże składniki, a nasze menu zmienia się co trzy miesiące, wraz z pojawieniem się nowych sezonowych produktów.

Desery i regionalne alkohole
Rozsmakuj się w deserach przygotowanych przez naszego utalentowanego Szefa Cukierni oraz skosztuj regionalnych i tradycyjnych alkoholi.

Napoje i alkohole
Nasz bar jest pełny polskich alkoholi, takich jak bimber, miody pitne, śliwowice oraz whisky, które stanowią bazę większości koktajlów w naszej karcie. Ponadto oferujemy szeroki wybór win oraz limitowanych i sezonowych piw rzemieślniczych.